Skip to the content

Multikulturhuset

Sønderborg Kommune indviede det nye multikulturhus i 2017. Og forventningen om, at over 1.000 borgere i kommunen dagligt vil besøge det nye møde- og aktivitetssted, er til fulde indfriet.

Huset rummer en række kulturinstitutioner med det danske bibliotek, det tyske bibliotek og kunstskolen under ét tag, og Multikulturhuset er med til at forvandle havneområdet til et attraktivt og dynamisk kulturknudepunkt. byggeriet er på ca. 5500 m2, heraf udgør Ewers Pakhus de 1200, mens de resterende 4300 ver nybyggeri.

Byrådet afsatte 95,4 mio. kr. frem til 2016 til det nye multikulturhus, hvilket er ca. halvdelen af kommunens samlede investeringer på 180-190 mio. kr. på havnen. De samlede private investeringer på havnen bliver ca. 1,3 milliarder kroner.

Multikulturhuset ligger syd for det centrale torv. Mellem bygningen og Alssund er en åben plads, Kulturpladsen. Pladsen vil være et aktivt torv, hvor der kan fholdes kulturelle arrangementer og gennemføres andre aktiviteter. Pakhuset er i projektet  sammenbygget med den nye bygning, så det bliver en del af multikulturhuset.