Skip to the content

Bolig C

Boligbygning C ligger midt i det grønne parklignende område mod nord. Alle boligerne er orienterede mod sydvest, og de vil få en fantastisk udsigt. Området består af flere byggerier med en højde på 4 – 6 etager og et samlet bruttoetageareal på godt 4.000 kvm.

Det første projekt er udviklet af Bjarne Rasmussen i samspil med Bjarke Ingels Group (BIG). Projektet er den sydligste del med 1.400 kvm boligbyggeri på nordsiden af havnen. Projektet søger at opnå en maksimal udnyttelse af den flotte beliggenhed, samtidig med at det integrerer sig i masterplanen for havnefronten.

Bygningen tager udgangspunkt i syv lejligheder som tre rationelle rektangulære æsker, der udgør de seks lejligheder og en mindre syvende æske, der øverst udgør penthouselejligheden.

De fire æsker er stablet ovenpå hinanden og derefter roteret indbyrdes omkring en fælles akse. Med dette enkle greb får hver lejlighed en stor, trekantet terrasse med en fantastisk udsigt, samtidig med at bygningen opnår et skulpturelt og legende udtryk, der indskriver sig i Frank Gehrys masterplan.

For at opnå et godt samspil med byparken, som bygningen er placeret i, sænkes kælderetagen halvt ned i terrænet, mens den anden halvdel af kælderens højde dækkes af en blød bakke.

Fra vandet fremstår bygningen som en fritstående skulptur, der let hviler på en lav bakke. Og indbyder til på afstand at beskue bygningen fra mange forskellige vinkler. Fra landsiden ses bygningen mere som en serie af volumener, der drejs op af selve parklandskabet og danner en åben men beskyttet ankomstplads. Se mere på http://big.dk/#projects-son

Havneselskabets er i færd med at udvikle bolig-projektet med henblik på at tiltrække investorer, men der kan gå et par år eller mere, før opførelsen af bygningen kan begynde.

Rekreativt område

I det sydlige område nærmest Bosager og højbroen bliver der et mere spredt byggeri. Bygningerne kommer til at ligge i et stort og grønt område. Gang- og cykelstier vil bugte sig gennem landskabet, hvor der vil være gode muligheder for ophold og aktiviteter. Promenaden mod Alssund binder området sammen, og skaber forbindelse til det tættere byggeri omkring det centrale torv mod nord og til de maritime klubber  syd for det rekreative område.