Skip to the content

Hovedprojektet skaber 500 nye arbejdspladser

Frank Gehrys masterplan for det 5 hektar store havneareal i Sønderborg er opdelt i ét hovedprojekt omkring det centrale torv,  og en række øvrige enkeltprojekter. Hovedprojektet omfatter et oplevelseshotel som langt den største bygning, en kunsthal, detailhandel og kontor – i alt ca. 28.000 kvadratmeter.

De private investeringer udgør 1,3 mia. kr. af den samlede byggesum, og kommunens største investering er byggeriet af multikulturhuset, som byrådet har afsat 95 mio. kr. til at opføre. Desuden investerer kommunen i renovering af kejindfatningerne og omlægning af Nr. Havnegade.

Hovedprojektet ventes at skabe omkring 500 nye blivende arbejdspladser i Sønderborg. Og de samlede investeringer på havnen i Sønderborg vil bidrage markant til, at Sønderborg i langt højere grad end nu bliver en by, publikum får en anledning til at rejse til - hele året.

Det er således planen, at der ved torvet udover hotel skal være en række andre attraktioner for byens gæster og borgerne. Det kan være nytænkende kunst- og kulturattraktioner som den planlagte kunsthal og multikulturhuset, og det kan være behandlingssteder for medicinsk turisme og shopping.