Skip to the content

Næste projekt til Byens Havn

Schmidt Hammer Lassen tegner også Videnhus nr. 2.
Schmidt Hammer Lassen tegner også Videnhus nr. 2.

Bitten & Mads Clausens Fond har sammen med A. Enggaard A/S købt en af de ledige grunde i Byens Havn. Det drejer sig om et grundstykke ved Videnshuset, der har været udbudt under navnet Kontor B. 

I tråd med Frank Gehrys masterplan for området vil investorerne på grundstykket opføre et kontorbyggeri. I forbindelse med designarbejdet for Byens Havn tegnede det kendte arkitektfirmaer Schmidt Hammer Lassen forslag til et kontorbyggeri på grunden, og det er dette projekt der arbejdes videre på i forhold til arkitektur og dimensioner.

Investeringerne i Byens Havn er anseelig, og for Bitten & Mads Clausens Fond er det del af en samlet strategi, der skal sikre gennemførelse af de planlagte projekter på Byens Havn. Formand for Fonden, Peter Mads Clausen, udtaler i den forbindelse:

Inden for de kommende år vil vi sammen med A. Enggaard føje yderligere 3.000 m2 kontorareal til Byens Havn. Det er et nyt og vigtigt skridt i den samlede gennemførelse af masterplanen, og understreger vores fokus på at følge det projekt til dørs, som vi sammen med Sønderborg Kommune lagde grundstenen til i 2006.

Planerne for den nyindkøbte grund betyder, at der også i de kommende år vil være byggeaktivitet langs havnen. Af hensyn til de kommende hotelgæster i Alsik er det besluttet, at pæleramningen udføres i begyndelsen af 2019. Dermed er den mest larmende aktivitet overstået inden hotellet åbner den 6. maj. 

Ved årsskiftet 2018 etablerede A. Enggaard A/S nyt kontor i Region Syd, med kontor i Fredericia. Det var bl.a. med henblik på at gøre sig mere synlige i det sydlige Danmark. 

Vi glæder os over det gode samarbejde, som vi gennem tidligere projekter har opbygget med Bitten & Mads Clausens Fond, og som vi nu får mulighed for at fortsætte på havnefronten i Sønderborg, udtaler afdelingschef Palle Priska, og fortsætter: A. Enggaard A/S har stået bag byggeriet af Videnshuset, der stod færdigt i 2013, og vi afleverer i foråret 2019 Alsik hotel og Spa. Begge byggerier ligger på Byens Havn, og det er glædeligt at vi nu kan bidrage til den fortsatte udvidelse af bydelen, via et spændende kontorbyggeri i tilknytning til Videnshuset.

Opførelsen af det nye kontorbyggeri påbegyndes i 2019 og forventes at stå færdig i 2020. Med grundkøbet på plads går investorerne videre med udarbejdelse af forprojekt. I det arbejde tages der udgangspunkt i det oprindelige ideoplæg fra Schmidt Hammer Lassen.

Kontorbyggeriet opføres som en ”lillebror” til Videnshuset, og placeres umiddelbart syd for det eksisterende kontor med en overdækket forbindelse i stueplan. Det nye byggeri får ca. 3.000 m2 kontorareal fordelt på 5 etager.